Beenvaatjes

Ontsierende rode en/of blauwe gesprongen adertjes op de benen worden ook wel besenreiser genoemd.

Overal in het lichaam lopen haarvaatjes. Door hormoonschommelingen (bijvoorbeeld zwangerschap), erfelijke aanleg of een staand beroep kunnen de vaatwanden gaan verslappen en blijft er bloed in het vaatje staan. Hierdoor worden de vaatjes zichtbaar onder de huid.

Indien u naast de ontsierende beenvaatjes ook last heeft van spataders, dan zult u deze eerst moeten laten behandelen door de dermatoloog of fleboloog. Daarna kunnen wij de overgebleven ‘cosmetische vaatjes’ met laser behandelen.

 

Wat kan Janssen Huidtherapie voor u betekenen?

Wij bieden een goede en gemakkelijke oplossing voor het verwijderen van deze storende vaatjes. Wij maken hierbij gebruik van een NdYag laser en een IPL laser. Hierdoor zijn wij in staat om vaatjes van diverse afmetingen en diepten effectief te behandelen. De laserflitsen verwarmen het bloed in het vaatje, waardoor het vaatje vernauwt en de toevoer van bloed stopt. Het lichaam ruimt het vaatje op een natuurlijke manier op waardoor het verdwijnt. De verwijderde vaatjes komen niet meer terug. De mogelijkheid bestaat wel dat er in verloop van tijd nieuwe vaatjes ontstaan onder invloed van hormonen, medicatie, zonschade, warmte en koude, erfelijke aanleg, het normale verouderingsproces. Een onderhoudsbehandeling is vaak gewenst.