Behandelingen

Camouflagetherapie

Camouflagetherapie heeft tot doel het tijdelijk minder zichtbaar maken van huidverkleuringen en huidoneffenheden.

Deze therapievorm wordt meestal ingezet als de aandoening voorkomt op delen van het lichaam die niet te “bedekken” zijn (gezicht, hals enz.). Om psychologische en/of esthetische redenen wordt dan voor camouflagetherapie gekozen.

Camouflagetherapie

Camouflagetherapie consult

Camouflagetherapie bestaat uit twee verschillende consulten. In het eerste consult brengen wij uw wensen en behoeften in kaart, en kijken wij met welke merken we gaan werken. Daarnaast testen wij wat het beste bij uw huidtype past door de camouflage bij u aan te brengen. Er zijn veel verschillende kleurnuances binnen de diverse producten. Soms is het noodzakelijk om 2 of meerdere kleuren met elkaar te mengen om tot een goed passende kleur te komen. In het tweede consult gaat u zelf met de camouflagetechnieken aan de slag, zodat u thuis de camouflage ook mooi kunt aanbrengen.

Merken camouflageproducten

Wij werken onder andere met Dermacolor, Keromask en Mineralogie camouflageproducten. Ieder merk heeft weer andere eigenschappen, zoals de verschillende kleuren en de dekkingsgraad.

Indicaties camouflagetherapie

Camouflagetherapie kan voor verschillende huidtherapeutische indicaties worden ingezet, zoals: acne, acnelittekens, littekens, pigmentvlekken, vaatjes en algehele roodheid.

Camouflagetherapie

Tarieven en vergoedingen

Of u in aanmerking komt voor een vergoeding is afhankelijk van uw zorgverzekering en het door u verkozen zorgpakket. Camouflagetherapie wordt door veel verzekeringen vergoed en valt over het algemeen onder het aanvullende pakket bij de zorgverzekeraar. Let wel op: u bent zelf verantwoordelijk voor het raadplegen van uw zorgverzekeraar bij twijfel over de vergoeding. Wij kunnen u uiteraard helpen als u er niet uitkomt.

Camouflagetherapie

Voor en na foto’s

Adviezen camouflagetherapie

Blijf van de huid af

Zit na het aanbrengen van de camouflage zo min mogelijk aan de huid. Op deze manier kunt u zo lang mogelijk genieten van de aangebrachte make-up.

Was uw handen voor het aanbrengen

Was uw handen voordat u de camouflageproducten aanbrengt, en zorg ervoor dat u nooit met uw vingers in de camouflageproducten gaat. 

Schoonmaken materialen

Maak alle materialen na gebruik altijd goed schoon en droog. Wij raden aan om de kwasten te wassen met een milde shampoo. De kwast is pas schoon zodra deze niet meer afgeeft.