Camouflagetherapie

Camouflagetherapie heeft tot doel het tijdelijk minder zichtbaar maken van huidverkleuringen en huidoneffenheden. Deze therapievorm wordt meestal ingezet als de aandoening voorkomt op delen van het lichaam die niet te “bedekken” zijn (gezicht, hals enz.). Om psychologische en/of esthetische redenen wordt dan voor camouflagetherapie gekozen.

Wij werken met Meditopics en Dermacolor camouflageproducten. De merken hebben diverse eigenschappen. Tijdens het consult bespreekt u uw wensen met de huidtherapeut. Op basis van uw wensen (mate van dekking) wordt het merk gekozen. De huidtherapeut bepaalt samen met u de juiste kleur en brengt de camouflage bij u aan. Er zijn zeer veel verschillende kleurnuances binnen de diverse producten. Soms is het noodzakelijk om 2 of meerdere kleuren met elkaar te mengen om tot een goed passende kleur te komen.

In het tweede consult leert de huidtherapeut u de technieken om thuis zelf de camouflage mooi aan te brengen. Voor de camouflagetherapie hebben wij pakketten samengesteld van producten en behandelingen. Wilt u weten of camouflagetherapie voor u een goede behandelmogelijkheid is? Neem dan contact met ons op.

Camouflage therapie wordt door veel zorgverzekeraars vergoed. Raadpleeg voor meer informatie over vergoedingen uw verzekeringspolis.

Adviezen na de behandeling:

  • Direct na de behandeling ontstaat er roodheid in het behandelde gebied. De behandelde plek kan donkerder van kleur worden en er kan een korstje ontstaan. Dit korstje moet u goed invetten om het genezingsproces te bevorderen. Het is belangrijk om van de korstjes af te blijven en niet te pulken of te krabben, zodat de huid zichzelf rustig kan herstellen. Onder het korstje wordt nieuwe huid aangemaakt en dit heeft tijd nodig. Het korstje valt er vanzelf af na ongeveer 1 tot 2 weken. Na 4-5 weken is het behandelde gebied volledig genezen
  • Vermijd zonlicht zoveel mogelijk op het behandelde gebied en gebruik een zonnebescherming met factor 30-50 gedurende minimaal 2 weken na de behandeling. Wij kunnen u adviseren over het meest geschikte product voor uw huid.
  • Probeer niet te roken. Roken vertraagt namelijk de wondgenezing, waardoor het langer duurt voordat het korstje op de huid herstelt.
  • Na de behandeling mag de huid gecamoufleerd worden .Wij kunnen u in de praktijk advies geven over deze producten.