Camouflagetherapie

Camouflagetherapie heeft tot doel het tijdelijk minder zichtbaar maken van huidverkleuringen en huidoneffenheden. Deze therapievorm wordt meestal ingezet als de aandoening voorkomt op delen van het lichaam die niet te “bedekken” zijn (gezicht, hals enz.). Om psychologische en/of esthetische redenen wordt dan voor camouflagetherapie gekozen.

Wij werken onder andere met Dermacolor, Keromask en Mineralogie camouflageproducten. De merken hebben diverse eigenschappen. Tijdens het consult bespreekt u uw wensen met ons. Op basis van uw wensen (mate van dekking) wordt het merk gekozen of een combinatie van merken toegepast. Wij bepalen samen met u de juiste kleur en brengen de camouflage bij u aan. Er zijn zeer veel verschillende kleurnuances binnen de diverse producten. Soms is het noodzakelijk om 2 of meerdere kleuren met elkaar te mengen om tot een goed passende kleur te komen.

In het tweede consult leren wij u de technieken om thuis zelf de camouflage mooi aan te brengen. Voor de camouflagetherapie hebben wij pakketten samengesteld van producten en behandelingen. Wilt u weten of camouflagetherapie voor u een goede behandelmogelijkheid is? Neem dan contact met ons op.

Camouflage therapie wordt door veel zorgverzekeraars vergoed. Raadpleeg voor meer informatie over vergoedingen uw verzekeringspolis.

Adviezen na de behandeling:

  • Probeer zo min mogelijk aan de huid te zitten zodat de camouflage mooi blijft zitten.
  • Was uw handen voor u start met aanbrengen van de camouflageproducten.
  • Maak alle materialen na gebruik altijd goed schoon en droog.
  • Ga nooit met uw vingers in de camouflageproducten.