Coagulatietherapie

Coaguleren is zeer geschikt voor behandeling van fibromen en dermatosis papulosa nigra. Een naaldje wordt enkele milimeters in het plekje ingebracht en er wordt kortdurend stroom gegeven. De eiwitten in het plekje worden hierdoor verhit zetten uit (coaguleren). De eiwitten blokkeren nu de doorgang van het met de onderliggende bloedtoevoer. Het fibroom krijgt geen bloed meer en zal door het lichaam worden afgestoten.

Doordat de huid in het behandelde gebied door coagulatie en laser gevoeliger wordt voor uv-stralen, raden wij tijdens de behandelduur aan een zonnebrand te gebruiken.

Adviezen voor na de behandeling:

Direct na de behandeling ontstaat er roodheid in het behandelde gebied. De behandelde plek kan donkerder van kleur worden en er kan een korstje ontstaan. Dit korstje moet u goed invetten om het genezingsproces te bevorderen. Het is belangrijk om van de korstjes af te blijven en niet te pulken of te krabben, zodat de huid zichzelf rustig kan herstellen. Onder het korstje wordt nieuwe huid aangemaakt en dit heeft tijd nodig. Het korstje valt er vanzelf af na ongeveer 1 tot 2 weken. Na 4-5 weken is het behandelde gebied volledig genezen

Vermijd zonlicht zoveel mogelijk op het behandelde gebied en gebruik een zonnebescherming met factor 30-50 gedurende minimaal 2 weken na de behandeling. Wij kunnen u adviseren over het meest geschikte product voor uw huid.

Probeer niet te roken. Roken vertraagt namelijk de wondgenezing, waardoor het langer duurt voordat het korstje op de huid herstelt.

Na de behandeling mag de huid gecamoufleerd worden. Wij kunnen u in de praktijk advies geven over deze producten.”