Couperose

Couperose is de naam voor rode vaatjes in het gezicht. Op de wangen zie je dan rode lijntjes lopen die cosmetisch storend kunnen zijn. Het is een onschuldige aandoening die meer bij vrouwen voor komt. Meestal ontstaan de eerste uitgezette vaatjes na het 30ste levensjaar. De rood of blauw gekleurde vaatjes bevinden zich meestal op wangen, neus en kin en soms ook in de hals of het decolleté.

Het ontstaat doordat de oppervlakkige adertjes in de huid uitzetten en uitgezet blijven. Een adertjes is elastisch en kan uitzetten en kleiner worden. Dit gebeurt met temperatuurwisselingen, van koud naar warm. Als dit te vaak gebeurt dan gaat de rek eruit en blijft het vaatje open staan. Hierdoor zie je een rood lijntje lopen. Bij dunne huiden zie je deze vaatjes eerder door de huid schemeren dan bij een dikke huid.

Wat kan Janssen Huidtherapie voor u betekenen?

In de praktijk kunnen wij de vaatjes doeltreffend en veilig behandelen door middel van IPL-lichtflitstherapie of ND:Yag lasertherapie. Het licht van de IPL of laser wordt geabsorbeerd door de rode kleurstof in het bloedvat. Het vaatje wordt daardoor verwarmd en vervolgens opgeruimd door het lichaam. Hierbij wordt de omliggende huid niet beschadigd.

Indien iemand geen lichtflitstherapie kan of wil ondergaan of er is resterende roodheid, dan kan camouflagetherapie een uitkomst bieden.

Tijdens het intakegesprek met een van onze therapeuten wordt er gekeken welke methode voor u het meest geschikt is.