De vakgebieden in onze praktijk

Huid- en Oedeemtherapeuten:

Dit is een ervaren en deskundige paramedicus die is afgestudeerd aan de HBO opleiding Huidtherapie aan de Hogeschool van Utrecht of Den haag. Dit is een vierjarige studie waarin men word opgeleid in alle aspecten van de behandeling en verzorging van de huid. Huidtherapie is een officieel medische erkende opleiding wat dan ook betekend dat afgestudeerde huidtherapeut is opgenomen in het “Big” register. Dit houd o.a. in dat alle huidtherapeutische behandeling vallen onder de noemer “Medische behandeling” en dus vrijgesteld zijn van BTW heffing. De huidtherapeut is lid van de beroepsvereniging NVH, en geregistreerd in het kwaliteitsregister paramedici. Ook volgt zij actief cursussen en trainingen om gekwalificeerd en op de hoogte te blijven van de nieuwste technologieën en ontwikkelingen.

Podotherapeut:

Dit is een ervaren en deskundige paramedicus die een HBO-opleiding Podotherapie heeft afgerond. “Podotherapeut” is een wettelijk beschermde titel. De podotherapeut is gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van klachten die ontstaan door een afwijkende voetstand of afwijkend looppatroon. Dit kunnen klachten zijn in voet, enkel, knie, heup en/of rug. De podotherapeut is lid van de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten.

Medisch Pedicure:

Dit is een ervaren professional die is opgeleid als pedicure met daarna een aanvullende opleiding voor medisch pedicure. Zij is gecertificeerd en bevoegd om volgens de eisen van het ProCert Kwaliteitsregister voor Pedicures de voeten te verzorgen van patiënten met diabetes mellitus en/of reuma. Dit is een vereiste van de zorgverzekeraars om in aanmerking te komen voor vergoeding. Voor vergoeding van de behandelingen werken de medisch pedicures op verwijzing van diverse podotherapeuten. De medisch pedicure is lid van de beroepsvereniging Provoet.

Pedicures:

Dit is een ervaren professional die is gediplomeerd als pedicure en op de hoogte is van actuele ontwikkelingen in haar vak om adequate voet-en handverzorging toe te passen. De pedicure is lid van de beroepsvereniging Provoet.

Schoonheidsspecialist:

Dit is een ervaren professional die is gediplomeerd als schoonheidsspecialiste en als zodanig gespecialiseerd is in het professioneel verzorgen en verbeteren van de huid. Zij is lid van de beroepsvereniging Anbos.