Elektrische Epilatie

De traditionele, beproefde methode voor verwijdering van overtollige haargroei is elektrische epilatie. Elektrische epilatie is geschikt voor alle haarsoorten en alle huidtypen. Vaak kan overbeharing worden behandeld met een laser, maar in sommige gevallen is elektrische epilatie geschikter. Elektrische epilatie wordt meestal toegepast bij witte, grijze, rossige en blonde haren of bij restbeharing. Vanwege het tekort aan pigment zijn deze haren niet geschikt voor laserontharing.

De behandeling:

De huidtherapeut laat een minuscuul naaldje langs de haarschacht in het haarzakje (follikel) glijden. De naald gaat de huid in via de opening van het haarzakje, er zal dus geen gaatje geprikt worden. Als de naald in het haarzakje zit, wordt er gedurende enkele seconden elektrische stroom door het naaldje gevoerd, waarna de haar loslaat. Deze stroom vernietigt de cellen waaruit de haar groeit. De haren zullen op de behandelde plek steeds dunner en zwakker worden en uiteindelijk zal er helemaal geen haargroei meer aanwezig zijn. Elektrische epilatie wordt vaak ervaren als warm en licht pijnlijk. Door de stroomsterkte aan te passen aan de individuele patiënt is elektrische epilatie voor iedereen draaglijk te maken.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Elke haar zal een aantal keer behandeld moeten worden om te zorgen voor een definitief resultaat. De haren die dan definitief zijn behandeld, komen ook niet meer terug. Wel kunnen er in de loop van de jaren onder invloed van hormonen of medicatie nieuwe haren ontwikkeld worden. Deze haren kunnen eventueel ook weer worden behandeld met elektrische epilatie.