Licht-laser Therapie

“IPL staat voor Intense Pulsed Light. Dat betekend dat er zeer intensieve lichtpulsen gegeven worden. Het principe van IPL berust op dat van de laser. Beide vernietigen met behulp van licht een specifiek target in de huid. Denk daarbij onder andere aan haarzakjes bij ontharen, bloedvaatjes bij couperose of pigment bij ouderdomsvlekken. Een IPL-apparaat gebruikt verschillende golflengtes tegelijkertijd, terwijl een laser slechts één specifieke golflengte gebruikt. De energie per golflengte is bij IPL lager dan bij laser. Afhankelijk van het huidtype en het doelchromofoor bepaald de huidtherapeut welke behandelmethode het meest geschikt is.

Bij Janssen Huidtherapie worden diverse indicaties behandeld:

Bij zowel lasertherapie als bij IPL moet de behandeling meerdere malen herhaald worden om een optimaal resultaat te bereiken. Voor alle behandelingen geldt: vier-tot-zes weken vóór en vier-tot-zes weken ná de behandeling de zon vermijden en niet onder de zonnebank te gaan. Komt u toch in de zon, gebruik dan veel en frequent een UVA en UVB sun block van factor 50 of hoger. Dit is belangrijk om complicaties als pigmentverschuivingen te voorkomen.

Kosten voor IPL of laserbehandeling zijn afhankelijk van het te behandelen gebied. Verschillende zorgverzekeraars bieden een vergoeding voor laserbehandelingen. Daarbij moet gezegd worden dat doorgaans alleen behandeling wordt gedekt door de aanvullende verzekering. Voordat vergoeding kan plaatsvinden eist de zorgverzekeraar een doorverwijzing van uw huisarts.