Littekenmassage

De huidtherapeuten van Janssen Huidtherapie zijn gespecialiseerd in littekenmassage. Door middel van de littekenmassage kunnen wij het littekenweefsel versoepelen om eventuele bewegingsbeperkingen te verminderen of op te heffen. Daarnaast kunnen wij het uiterlijk van een litteken verbeteren.

Littekenmassage bij een atrofisch litteken

De massage heeft tot doel om de doorbloeding van het atrofische litteken en de omringende huid zoveel mogelijk te stimuleren. Door een goede doorbloeding worden littekens en omringende huid beter gevoed, waardoor het litteken steviger wordt en het niveauverschil met de huid afneemt.

Littekenmassage bij een hypertrofisch litteken

Om een hypertrofisch litteken te verminderen is het belangrijk, dat de behandeling al een paar weken na het ontstaan van het litteken gestart wordt. In een later stadium wordt het remmen van de eventuele groei van het litteken veel moeilijker. Het doel van de massage is versoepeling van het litteken en een betere doorbloeding.

Littekenmassage bij hypertrofische littekens door brandwonden

Bij brandwonden die recent ontstaan zijn, wordt de huid heel licht gemasseerd. De massage moet vaak herhaald worden om de groei van het littekenweefsel te remmen en hypertrofische littekens te voorkomen.. Doordat er zacht gemasseerd wordt, werkt deze massage ook verlichtend bij pijn. Pas als het litteken ‘goed’ genezen is, kan er wat steviger gemasseerd worden. Een soepeler huid wordt ook beweeglijker waardoor het litteken dus minder trekkerig en pijnlijk aanvoelt.