Lymfoedeem

Lymfoedeem is een indrukbare zwelling van een lichaamsdeel, meestal een arm of been, veroorzaakt door de abnormale ophoping van lymfevocht. Het kan zich ook voordoen in het gezicht, de hals of de buik. Deze ophoping van lymfevocht wordt veroorzaakt door een storing in het lymfsysteem. Deze storing kan aangeboren zijn of kan optreden ten gevolge van een ernstige beschadiging van de lymfvaten of lymfklieren als gevolg van een operatie of bestraling. Het oedeem veroorzaakt vaak een zwaar gevoel en pijnklachten en kan leiden tot cosmetische misvorming, gewrichtsklachten, bewegingsbeperking, en herhaalde infecties (wondroos).

Hoewel het een chronische aandoening betreft, kan het onder controle gebracht worden met de juiste zorg en aandacht voor bepaalde basisregels. ‘

Behandeling van het lymfoedeem is gericht op maximale afname van het vocht en het behouden van deze stabiele situatie. Janssen Huidtherapie heeft veel ervaring in het behandelen van lymfoedeem. Wij maken gebruik van de integrale oedeemtherapie waarin wij diverse behandelvormen combineren om een zo goed mogelijk resultaat te bereiken.