Melasma

Melasma is een synoniem voor chloasma of zwangerschapsmasker. Het is een goedaardige bruine verkleuring in het gelaat en soms ook in de nek. De verkleuring ontwikkelt zich langzaam en ontstaat zonder ontsteking van de huid. Het komt vaak voor bij zwangeren en wordt ook gezien bij vrouwen met aanleg voor melasma die de anticonceptiepil gebruiken. Melasma zal meestal vanzelf verdwijnen. Blootstelling aan zon tijdens de zwangerschap en de maanden erna kan er echter voor zorgen dat er pigmentatie overblijft. Daarom wordt vermijden van zonlicht en gebruik van een sunblock geadviseerd!

Als een vrouw eenmaal melasma heeft gehad, is de kans groot dat het zich onder invloed van een zwangerschap, hormoonmedicatie, pilgebruik of zonlicht opnieuw ontwikkelt.

Wat kan Janssen Huidtherapie voor u betekenen?

Als het pigment zich in de bovenste lagen van de huid bevind, dan kan er behandeld worden met IPL-licht. De behandeling zal het pigment verminderen, echter blijft het dagelijks gebruik van een goed zonnebrand product van groot belang.

Indien het pigment zich in de diepere lagen van de huid bevind, kan camouflagetherapie een goede manier zijn om het melasma zo goed mogelijk te verbergen.

Tijdens het intakegesprek met een van onze therapeuten wordt er gekeken welke methode voor u het meest geschikt is.