Microdermabrasie

Met de Ultrapeel is Janssen Huidtherapie in staat om zowel oppervlakkige als dieper liggende huidklachten te behandelen. Microdermabrasie is een mechanische diepte peeling die ervoor zorgt dat dode huidcellen laagje voor laagje worden verwijderd door middel van hele fijne microkristallen. Microdermabrasie stimuleert de aanmaak van collageen en door middel van gepulseerde vacuümdruk wordt tevens het onderhuids bindweefsel los gemasseerd en de doorbloeding gestimuleerd.

Hierdoor worden oneffenheden, grove poriën, pigmentvlekken, littekens, restacne en fijne lijntjes minder zichtbaar. De structuur van de huid wordt gladder en de huidskleur wordt geëgaliseerd. Microdermabrasie zorgt voor een algehele huidverbetering!

Hoe verloopt een behandeling?

Een fijne en continue straal van steriele micro-kristallen wordt door middel van een vacuüm langs de huid gezogen en verwijdert zo de oppervlakkige huid. De kristallen zijn gemaakt van aluminiumoxide en geven geen beschadigingen aan de huid. De huid krijgt een nauwkeurige en gecontroleerde peeling tot het gewenste niveau is bereikt. Hoe meer behandelingen u ondergaat, hoe beter het resultaat.

De behandeling is in de meeste gevallen niet pijnlijk en er is geen speciale voorbehandeling nodig. Het grote voordeel is dat de dieptewerking uitstekend te controleren is waardoor bepaalde delen van de huid wat intensiever behandeld kunnen worden.

Uiteraard staat de veiligheid van de behandeling voorop en worden alle materialen die met uw huid in aanraking komen steriel geleverd.

 

Welke indicaties kunnen behandeld worden?

Microdermabrasie is voor bijna alle huidtypes geschikt. Indicaties:

 

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Dit is van te voren moeilijk in te schatten en is afhankelijk van het huidtype en de leeftijd. Vaak adviseren wij een kuur van 6 behandelingen te volgen waar steeds 2-3 weken tussen zitten. Afhankelijk van het resultaat kan na een periode van enkele maanden een tweede kuur gevolgd worden.

 

Hoe ziet de huid eruit na een behandeling?

 Direct na de behandeling zal de huid er rood uitzien en kan soms een beetje prikkelend aanvoelen. Dit is meestal tijdelijk en is de volgende dag vrijwel geheel weggetrokken. Dit komt doordat de doorbloeding gestimuleerd is. Een enkele keer kan de huid licht gaan schilferen, maar dit is vaak maar minimaal.

 

Wat moet ik doen na een behandeling?

Omdat de huid na de behandeling wat gevoeliger is voor UV-stralen, is het erg belangrijk om tot 4 weken na afloop dagelijks een SPF 30-50 te gebruiken en de zon zoveel mogelijk te vermijden. Tevens is de huid na een behandeling beter in staat is om werkstoffen op te nemen, waardoor het belangrijk is om speciale producten te gebruiken, waaronder een crème met een milde percentage fruitzuren. Hierdoor wordt het resultaat van een behandeling vast gehouden/verbetert. (Veelvuldig) gebruik van een voor het huidtype geschikte crème raden we altijd aan.

 

Resultaten van de behandeling zijn afhankelijk van de persoonlijke huidconditie. Onze huidtherapeut zal tijdens het intakegesprek de mogelijkheden met u bespreken.