Microneedling

Bij microneedling worden zeer fijne naaldjes gebruikt om de lederhuid licht te beschadigen. Dit stimuleert de celdeling en de aanmaak van collageen en elastine waardoor de huid sterker, soepeler, egaler van kleur en dikker wordt. Wij maken gebruik van de nieuwste ontwikkeling op het gebied van microneedling namelijk de Enterpen. Door de kleine handzame draadloze Enterpen kunnen de behandelingen nog nauwkeuriger worden uitgevoerd zonder de opperhuid te beschadigen. U ervaart hierdoor een kortere hersteltijd en minder pijn.

Hoe werkt microneedling?

De Enterpen bestaat uit steriele verticaal vibrerende naaldjes die kleine kanaaltjes in de huid maken. Dit zorgt ervoor dat de huid zich onmiddellijk op een natuurlijke manier gaat herstellen. De vibrerende naaldjes hebben een instelbare diepte, dit maakt mogelijk dat de behandeling aangepast wordt aan de behoefte en wens van de patiënt. Deze kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar verwonden de huid precies genoeg om het natuurlijke herstelproces te activeren. De bovenste huidlaag wordt niet beschadigd terwijl in de diepere lagen actieve celdeling plaatsvindt om de huid te herstellen. Bij het herstelproces worden nieuwe elastine en collageen aangemaakt, deze zorgen voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. Hierdoor wordt de huid steviger, gladder en dikker, en verschillende huidproblemen behandeld kunnen worden.

Microneedling therapie wordt succesvol toegepast bij:

– Algehele huidverbetering
– Fijne lijntjes
– Rimpels
– Huidverslapping
– Diverse pigmentatie problemen (melasma, hyperpigmentatie)
– Grove huidstructuur / vergrote poriën
– Hypertrofische en hypotrofische littekens
– Acne littekens
– Brandwonden
– Striae/ striemen
– Een door zon beschadigde huid
– Grove poriën en/of grove huidstructuur

Tijdens de behandeling

Voor de behandeling wordt een serum (een mix van antioxidanten en werkzame stoffen als vitamine C en hyaluronzuur) of een peelingstof op uw huid aangebracht, waarna de Enterpen met roterende beweging over uw huid bewogen wordt. De behandeling geeft een licht ‘scherp’ gevoel, maar is over het algemeen goed te verdragen. De behandeldiepte varieert van 0,5 mm tot 2,5 mm en is afhankelijk van de indicatie en uw huidconditie.
Bij een diepere, medische behandeling (1,5 mm-2 mm) zal de huidtherapeut een verdovende crème adviseren.

Na de behandeling
Afhankelijk van het soort behandeling en de huidtype, zal de huid er roze/rood uit gaan zien en is de huid gevoelig. Bij sommige huidtypen kan de roodheid enkele dagen aanblijven, bij andere huidtypen kan de roodheid na enkele uren al verdwijnen. Het is belangrijk om de huid nog zes weken na de laatste behandeling goed te beschermen met SPF.
Het natuurlijke herstelproces wordt op gang gebracht en werkt nog maanden door in de huid. Na gemiddeld twee tot vier weken zijn de huidverbeteringen geleidelijk zichtbaar, na acht weken zijn de resultaten duidelijk zichtbaar.

Behandelfrequentie
Voor een optimaal resultaat is het van belang om deze behandeling in kuurverband te ondergaan. Het aantal te volgen behandelingen hangt af van de huidconditie, behandelindicatie en de leeftijd. Gemiddeld zijn er vier tot zes behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Ook is onderhoud nodig voor een blijvend resultaat.