Ons Team


Huid- en oedeemtherapie

De huidtherapeut is dé paramedicus voor de zorg van ons grootste orgaan: de huid. Bijna 2 miljoen mensen in Nederland hebben een huidaandoening en worden hiermee belemmerd in hun dagelijkse doen. De huidtherapeut vervult voor deze mensen een belangrijke rol in het leren voorkomen, omgaan met en adequaat behandelen van huidproblemen. Mogelijke problemen die voortkomen uit huidaandoeningen zijn huidverkleuringen, pijn, jeuk, bewegingsbeperkingen en lichamelijke handicaps of psychische klachten. Behandeling van huidproblemen wordt dan ook vaak integraal ingezet in een multidisciplinaire samenwerking met o.a. de huisarts, dermatoloog, plastisch chirurg, oncoloog, psycholoog en andere (para)medici.

Het werkveld van de huidtherapeut is breed en afwisselend. Men kan met medisch geïndiceerde (verzekerde zorg) tot cosmetische (niet verzekerde) zorg terecht.

De opleiding tot huidtherapeut is wettelijk erkend en opgenomen in de Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (Wet BIG, artikel 34) en voor huidtherapeuten geldt ook de kwaliteitsregistratie in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP).

 


(Medisch) pedicure

Een pedicure verzorgt de voeten van mensen met alledaagse voetproblemen. De pedicure kan onder meer adviseren ten aanzien van schoeisel, persoonlijke hygiëne en huidverzorging. In de behandeling van de pedicure verzorgt zij nagels, verwijdert eelt en- indien aanwezig likdoorns.

Er zijn ook pedicures met een aantekening ‘voetverzorging bij diabeitic’ (DV) en/of ‘voetverzorging bij reuma’ (RV). Naast een basisbehandeling is zij gespecialiseerd in het geven van een voetbehandeling bij diabetici en reumapatiënten.

Een medisch pedicure heeft naast de basisopleiding een kopstudie ‘medisch pedicure’ doorlopen. Zij kan alle soorten risicovoeten behandelen, waaronder die van reuma en diabetici. Zij heeft de beschikking over specialistische technieken waarmee zij complexere voet- en nagelproblematiek kan behandelen. Zij is geregistreerd in het Kwaliteit Register voor Pedicures.


Schoonheidsspecialist

 

Een schoonheidsspecialist voert een verzorgende, ontspannende, huid verbeterende en cosmetische behandeling uit op het gezicht en lichaam. Zij verzorgd de huid, geeft een make-up advies of adviseert voor de behandeling van huidproblemen, verkoopt (cosmetische) producten en geeft klanten een persoonlijk, deskundige en hygiënische behandeling.

Hieronder een paar voorbeelden van behandelingen die men kan ondergaan bij Janssen Huidtherapie

  • Gezichtsbehandeling (basis of luxe)
  • Peelings met verschillende doelen
  • Diverse massages (klassiek, bindweefsel, lymfedrainage)
  • Ontharen (harsen van o.a. benen, bovenlip, oksels)
  • Wenkbrauwen epileren en verven van wimpers en wenkbrauwen
  • Hand- en voetverzorging (nagels vijlen, knippen, schoonmaken, lakken, massage, voetbaden)