Ouderdomswratten

Ouderdomswratten zijn goedaardige verheven gepigmenteerde plekjes aan de huid, die heel vaak voorkomen. Ze nemen toe met de leeftijd en komen vaak voor bij mensen boven de 50 jaar. Hoe ouder men wordt, hoe meer er verschijnen. Vandaar de niet zo flatteuze naam ouderdomswrat (verruca senilis of verruca seborroica). Vrijwel iedereen krijgt er wel een paar in het leven. Ze komen bij mannen en bij vrouwen even vaak voor. Het is wel zo dat de ene persoon er meer bevattelijk voor is dan de ander. Sommigen hebben er maar een paar, anderen hebben er honderden.

Bij mensen met een gepigmenteerde huid komen ze veel minder vaak voor. Bij gepigmenteerde mensen komt wel een variant van verruca seborroica voor die veel kleiner zijn, veel donkerder, en die vooral in het gelaat en de hals zitten. Deze variant heet dermatosis papulosa nigra.

Wat kan Janssen Huidtherapie voor u betekenen?

Bij Janssen Huidtherapie verwijderen we ouderdomswratten met een currette-ringetje of door middel van cauterisatie. Per behandeling kunnen we (afhankelijk van grootte) twintig tot vijftig ouderdomswratten verwijderen. Naderhand plakken we kleine pleistertjes op de huid. De behandeling is zeer effectief en licht gevoelig.

Tijdens het intakegesprek met een van onze therapeuten wordt er gekeken welke methode voor u het meest geschikt is.