Pigmentbehandeling

Pigmentvlekken in bijvoorbeeld het gezicht, decolleté of de hals kunnen goed behandeld worden met onze IPL- en lasermethode.

Pigmentvlekken, ook wel bekend als levervlekken of ouderdomsvlekken, kunnen overal op het lichaam voorkomen. De vlekjes kunnen met name storend zijn op het gezicht, decolleté, de hals of de handen. Pigment wordt door zonneschade (UV licht) opgewekt in de huid. Zonneschade in de jeugdjaren kan een oorzaak zijn van pigmentvlekken op latere leeftijd. Pigmentvlekken kunnen ook genetisch bepaald zijn, of veroorzaakt worden door medicatie. Acne, wonden of schaafwonden kunnen ook pigment achterlaten in de huid, vaak in de vorm van littekens.  Wanneer pigment een hormonale oorzaak heeft zoals bij zwangerschap of anticonceptie (de pil) spreekt men over melasma.

Een van onze behandelingen van pigment is de IPL-behandeling. De energie van de IPL (Intense Pulsed Light) zorgt ervoor dat het pigment in kleine stukjes uiteenvalt. Hierdoor wordt het pigment afgebroken en zal het vervagen.

Meestal is er na 2 behandelingen al een forse verbetering te zien van de huid. Mogelijk zijn er tussen de 2 en 4 behandelingen nodig, afhankelijk van de hoeveelheid en diepte van het pigment.

Zonlicht (zonneschade) en/of roken kan de huid opnieuw beschadigen, waardoor er nieuwe pigmentvlekken ontstaan. Een goede zonnefactor (factor 30 of hoger) wordt daarom geadviseerd.

Tijdens het intakegesprek met een van onze therapeuten wordt er gekeken welke methode voor u het meest geschikt is.