Post inflammatoire hyperpigmentatie (PIH)

Post inflammatoire hyperpigmentatie (PIH)

Post inflammatoire hyperpigmentatie (PIH) is een goedaardige rode tot bruine verkleuring van de huid. Het komt voor op plaatsen waar een ontsteking heeft plaatsgevonden, zoals acne of eczeem. Mensen met een donker huidtype hebben een grotere kans op het ontwikkelen van PIH. Nadat de ontsteking is verdwenen, kan de verkleuring zeer langzaam wegtrekken, maar dit is lang niet altijd het geval. Oppervlakkige postinflammatoire hyperpigmentatie ligt in de opperhuid en zorgt voor een licht- tot donkerbruine verkleuring. Zodra het dieper in de huid ligt (dermaal) krijgt de hyperpigmentatie een grijsbruine tot grijsblauwe gloed. De verkleuring wordt steeds erger zolang het ontstekingsproces blijft voortduren en de huid wordt blootgesteld aan de zon.

Wat kan Janssen Huidtherapie voor u betekenen?

Postinflammatoire hyperpigmentaties vervagen meestal na verloop van tijd spontaan zodra de veroorzakende factoren niet meer aanwezig zijn. Soms kan het maanden tot jaren duren, vooral bij dieper gelegen hyperpigmentatie en donkere huidtypen. De huid zal consequent beschermd moeten worden met zonnebrandcrème van factor 30 of hoger.

Daarnaast hebben wij diverse mogelijkheden om PIH te behandelen nl: IPL-behandelingmedische peelingmicrodermabrasie  en camouflagetherapie. Tijdens het intakegesprek met een van onze therapeuten wordt er gekeken welke methode voor u het meest geschikt is.