Roodheid gelaat (couperose, rosacea)

Veel vrouwen en mannen hebben zichtbare vaatjes in het gelaat of op de benen of bloedblaartjes op het lichaam. In de meeste gevallen worden deze als cosmetisch storend ervaren en geven de vaatjes geen medische klachten.

Couperose 

Kleine haarvaatjes in het gezicht wordt doorgaans couperose genoemd. De vaatjes bevinden zich meestal op de wangen, neus, kin en soms ook op het decolleté.

Rosacea

Rosacea is een algemeen voorkomende huidaandoening die gekenmerkt wordt door roodheid in het gelaat, soms vergezeld van puistjes (acné rosacea).

Spidernaevi

Een spider naevus is een plaatselijke verwijding van een klein huidvaatje. Het ziet eruit als een kleine rode stip met kleine uitlopers (zoals een spin).

Rode/blauwe beenvaatjes

Ontsierende rode en/of blauwe gesprongen adertjes op de benen worden ook wel besenreiser genoemd.

Wat kan Janssen Huidtherapie voor u betekenen?

Wij bieden een goede en gemakkelijke oplossing voor het verwijderen van deze storende vaatjes. Wij maken hierbij gebruik van een NdYag laser en een IPL laser. Hierdoor zijn wij in staat om vaatjes van diverse afmetingen en diepten effectief te behandelen. De laserflitsen verwarmen het bloed in het vaatje, waardoor het vaatje vernauwt en de toevoer van bloed stopt. Het lichaam ruimt het vaatje op een natuurlijke manier op waardoor het verdwijnt. De verwijderde vaatjes komen niet meer terug. De mogelijkheid bestaat wel dat er in verloop van tijd nieuwe vaatjes ontstaan onder invloed van hormonen, medicatie, zonschade, warmte en koude, erfelijke aanleg, het normale verouderingsproces. Een onderhoudsbehandeling is vaak gewenst.

Door de behandeling zullen de vaatjes geleidelijk vervagen. De oorzaak waardoor de vaatjes ontstaan, kunnen door lasertherapie niet worden weggenomen.

Meerdere behandelingen zijn er nodig om de zichtbaarheid van de vaatjes te verminderen (over het algemeen zullen 1 tot 3 behandelingen voldoende zijn).