Spider Naevi

Een spider naevus ook wel spinnekop genoemd, is een plaatselijke verwijding van een huidvaatje. Het ziet eruit als een kleine rode stip met kleine uitlopers (zoals een spin). De roodheid is wegdrukbaar, d.w.z. dat door op de plek te drukken het bloed uit de vaatjes kan worden geduwd. Bij loslaten vullen de vaatjes zich weer onmiddellijk. Het wordt veelal gezien bij zwangere vrouwen, maar is iets van alle leeftijden en komt bij zowel mannen als vrouwen voor. Een spider is onschuldig en zal nooit kwaadaardig worden, maar kan cosmetisch wel storend zijn.

Wat kan Janssen Huidtherapie voor u betekenen?

In de praktijk kunnen een spider naevus doeltreffend en veilig behandelen door middel van IPL-lichtflitstherapie of ND:Yag lasertherapie. Het licht van de IPL of laser wordt geabsorbeerd door de rode kleurstof in het bloedvat. De spider wordt daardoor verwarmd en vervolgens opgeruimd door het lichaam. Hierbij wordt de omliggende huid niet beschadigd.

Indien iemand geen lichtflitstherapie kan of wil ondergaan, dan kan  camouflagetherapie een uitkomst bieden om spider minder zichtbaar te maken.

Tijdens het intakegesprek met een van onze therapeuten wordt er gekeken welke methode voor u het meest geschikt is.