Wratten (handen en voeten)

Wratten zijn harde, eeltige bultjes die in verschillende verschijningsvormen bij veel mensen voorkomen. Ze zijn over het algemeen goedaardig en goed te behandelen. De huidtherapeuten van Janssen Huidtherapie kunnen met een laserapparaat de wrat(ten) veilig en effectief verwijderen.

Hoe ontstaan wratten?

Wratten ontstaan door virale huidinfecties. Deze worden meestal veroorzaakt door de goedaardige humane papilloma- (HPV) en mollusca virussen. HPV is de veroorzaker van gewone wratten en genitale wratten. Het mollusca virus is verantwoordelijk voor de bekende “waterwratjes” bij kinderen.

Je kunt een wrat oplopen door contact met iemand die wratten heeft, bijvoorbeeld door iemand met handwratten een hand te geven. Voetwratten loop je vaak op in gymzalen en douches, waarschijnlijk door aanraking met besmette huidschilfers. Na besmetting duurt het gemiddeld 2 tot 6 maanden en soms wel een jaar, voordat de wrat zo groot is dat hij zichtbaar wordt.

De meeste wratten verdwijnen vanzelf weer, dit kan echter wel maanden tot jaren duren.


Wat kan Janssen Huidtherapie voor u betekenen?

Wij maken gebruik van de NdYag laser voor het behandelen van hand- en voetwratten. De NdYag-laser schroeit de haarvaatjes van de wrat dicht die de wrat van voeding en zuurstof voorzien. Hierdoor sterft de wrat. Binnen enkele dagen is de huid hersteld en is de verkleuring in het behandelde gebied verdwenen. De kans op bijwerkingen of irritatie is zeer klein omdat de laser computergestuurd wordt en tot op tienden van millimeters nauwkeurig werkt.

Voor de ouderdoms- en steelwratten wordt in eerste instantie cauteriseren ingezet. Sinds kort kunnen we u ook behandelen middels cryotherapie.

Voor een optimaal resultaat moet de wrat in het algemeen meerdere keren behandeld worden.