Behandelingen

Huidoneffenheden verwijderen

Heeft u huidskleurige bultjes of bultjes met pigment, steelwratjes (fibromen), verruca seborrhoica (ouderdomswratten) of cherry angioma (kersenwratjes)?

Maak een afspraak met de huidtherapeut. Onze huidtherapeuten kunnen deze huidoneffenheden verwijderen middels coagulatie en cauterisatie. 

Huidoneffenheden verwijderen

Behandelen van huidoneffenheden

Er zijn verschillende vormen van huidoneffenheden, zoals fibromen (steelwratjes of bindweefselwratjes), verruca seborrhoica (ouderdomswratten, veel verschillende vormen), dermatosis papulosa nigra (kleine bruine of zwarte huidbultjes die voornamelijk voorkomen bij een donker gepigmenteerde huid, gelokaliseerd op de wangen, voorhoofd, nek, hals rug of borst) en cherry angiomen (kersenwratjes). Deze huidoneffenheden kunnen worden behandeld middels coagulatie en cauterisatie.

Cauterisatie

Voor cauterisatie maken wij gebruik van een cauteerstift. Deze cauteerstift is uitermate geschikt voor behandeling van plattere fibromen zoals de ouderdomswrat en steelwratten. De fibromen worden door middel van een door gelijkstroom super verhitte gloeidraad of stift weggebrand. In geval van ouderdomswratten kan er afhankelijk van de grootte een tweede behandeling noodzakelijk zijn. Deze vind vaak 5 weken na de eerste plaats.

Coagulatie

Een naaldje wordt enkele milimeters in het plekje ingebracht en er wordt kortdurend stroom gegeven. De eiwitten in het plekje worden hierdoor verhit en zetten uit (coaguleren). De eiwitten blokkeren nu de doorgang van het met de onderliggende bloedtoevoer. Het plekje krijgt geen bloed meer en zal door het lichaam worden afgestoten.

  Huidoneffenheden verwijderen

  Tarieven en vergoedingen

  Of u in aanmerking komt voor een vergoeding is afhankelijk van uw zorgverzekering en het door u verkozen zorgpakket. Let op: u bent zelf verantwoordelijk voor het raadplegen van uw zorgverzekeraar bij twijfel over de vergoeding. Wij kunnen u uiteraard helpen als u er niet uitkomt.

  Huidoneffenheden verwijderen

  Huidadviezen verwijderen huidoneffenheden

  Blijf van de korstjes af

  Direct na de behandeling ontstaat er roodheid in het behandelde gebied. De behandelde plek kan donkerder van kleur worden en er kan een korstje ontstaan. Dit korstje moet u goed invetten om het genezingsproces te bevorderen. Het is belangrijk om van de korstjes af te blijven en niet te pulken of te krabben, zodat de huid zichzelf rustig kan herstellen. Onder het korstje wordt nieuwe huid aangemaakt en dit heeft tijd nodig. Het korstje valt er vanzelf af na ongeveer 1 tot 2 weken. Na 4-5 weken is het behandelde gebied volledig genezen

  Vermijd zonlicht en de zonnebank

  Vermijd zonlicht zoveel mogelijk op het behandelde gebied en gebruik een zonnebescherming met factor 30-50 gedurende minimaal 2 weken na de behandeling. Wij kunnen u adviseren over het meest geschikte product voor uw huid.

  Probeer niet te roken

  Roken vertraagt namelijk de wondgenezing, waardoor het langer duurt voordat het korstje op de huid herstelt.

  Camouflage

  Na de behandeling mag de huid gecamoufleerd worden. Wij kunnen u in de praktijk advies geven over deze producten.