Bindweefselmassage

Bindweefselmassage is een wetenschappelijk bewezen vrijwel pijnloze intensieve behandeling voor mannen en vrouwen. De behandeling bevordert de doorbloeding van de huid, stimuleert de afvoer van lymfevocht en vetcellen en verzacht verhard (litteken)weefsel.

Behandeling

De intensieve bindweefselmassage gebeurt met behulp van een LPG-apparaat. De cilinders van dit apparaat pakken een huidplooi op en rollen deze in langzame en regelmatige bewegingen af. Hierdoor worden de huid, de onderhuid en het onderliggende bindweefsel stevig maar pijnloos gemasseerd. Het is een soort huidgymnastiek die de structuur van het bindweefsel verbetert, de doorbloeding bevordert en de afvoer van lymfevocht en daarmee afvalstoffen stimuleert. Het zet een natuurlijk proces in gang waarbij vetophopingen worden afgebroken en de huid gezond en sterk wordt.

Resultaat

Vet- en vochtophopingen nemen af en de bindweefselstructuur verbetert. De vorming van elastinevezels en collageenvezels wordt gestimuleerd waardoor de huid steviger, soepeler, gladder en gezonder wordt.

Indicaties Cosmetische behandeling:

  • vastzittende vetophopingen (panniculose)
  • verstevigen van huid (afvallen; na zwangerschap; onderkin)
  • silhouet verbeteren (figuurcorrectie, love handles)
  • zwangerschapsstriemen

Indicaties Medische behandeling:

Bindweefselmassage bij medische indicaties is vaak een combinatie van meerdere behandelvormen en valt qua vergoeding dan onder integrale oedeemtherapie of littekentherapie.

Tijdens het intakegesprek met een van onze therapeuten wordt er gekeken welke methode voor u het meest geschikt is.