Ontharen gelaat en lichaam

Laserontharing gelaat en lichaam

Teveel beharing of beharing op ongewenste plekken is voor steeds meer mensen ook steeds een groot ongemak. Janssen Huidtherapie kan u helpen om de ongewenste beharing aanzienlijk te reduceren door middel van Ipl-ontharing.

Ons IPL apparaat kan haar verwijderen en vernietigt de haarzakjes, zodat er geen nieuw haar meer zal groeien. Wij maken gebruik van het meest effectieve en veelzijdige platform op het gebied van laser en ipl behandelingen: Het Ellipse Nordlys platform. Dit platform is dusdanig ontwikkelt, dat het ook zeer geschikt is voor ontharen van donkere huidtypes.

De Laser/IPL maakt gebruik van veilig, zichtbaar licht dat uit een flitslamp komt en waarmee ongewenst haar overal op het lichaam gereduceerd kan worden. Na iedere behandeling komen er minder haren terug en zijn de haren dunner en minder stug.

De behandeling geeft bij 90% van de patiënten een langdurige reductie van de haargroei.

Ook al zullen de meeste gelaserde haren niet meer terugkomen, het is mogelijk dat er in de toekomst nieuwe haarzakjes geactiveerd worden of donshaartjes overgaan tot dikkere haren. Dit proces kan onafhankelijk van de laserbehandeling optreden, door bijvoorbeeld hormonale invloed of medicijngebruik. Een onderhoudsbehandeling is daarom vaak gewenst.

.Het ontharen van de huid door middel van de IPL-behandeling heeft als positieve bijwerking dat de kwaliteit van de huid vaak verbetert. Al onze huidbehandelingen stimuleren de bloedsomloop en de aanmaak van collageen. Hierdoor worden niet alleen de haren verwijderd, maar kan de huid ook een verjonging ondergaan.

 

Voor de behandeling

Stop vier weken voor de behandeling met harsen, epileren of andere vormen van ontharing. De haren mogen wel tussen de behandelingen door kort geknipt of geschoren worden. Zorg ervoor dat u absoluut niet zongebruind bent en dus 4-6 weken voor de behandeling uit de zon blijft. De lichtstralen worden geabsorbeerd door pigment van het haar, maar ook pigment van de huid als deze zongebruind is.

Nazorg

Gebruik UVA- en UVB bescherming: vermijd de eerste twee weken het zonlicht, de zonnebank en gebruik geen zelf bruinende crèmes. Bescherm de huid goed met een zonnefactor om verkleuring te voorkomen.